اجازه ندهید هیاهوی نظرات دیگران، ندای درونی شما را خاموش کند. از همه مهمتر، شهامت پیروی کردن از احساس و شهودتان را داشته باشید. (استیو جابز)
…طولی نکشید متوجه شدیم تمامی افرادی که با ما کار میکنند، به میزان زیادی خلاق بودهاند. حیرتزدهایم که چگونه تخیل، حس کنجکاوی و شجاعت افراد، بهسرعت با مقدار کمی ممارست و تشویق تجدید میشود. برای آنها جوشش خلاقیت مانند این بود که بفهمند مدتها در حالی که ترمزدستی اتومبیلشان بالا بوده، رانندگی میکردهاند و ناگهان لذت رانندگی آزاد را تجربه میکنند…
آنچه خواندید حکایت آشنای اغلب ما است و تجربیات دو برادری که سی سال در خط مقدم نوآوری کارکردهاند. تام و دیوید کلی از مدیران شرکت طراحی و نوآوری IDEO در کتاب خودباوری در خلاقیت (در جستجوی خلاقیت گمشده) میگویند: مأموریت امروز ما نویسندگان کتاب این است که تا حد توان به افراد بیشتری برای کشف مجدد ظرفیتهای خلاقانهشان کمک کنیم. گاهی وقتها کسانی که خلاقیت خود را بازیافتهاند، میگویند مادرشان هنرمند یا پدرشان معمار بوده است. به نظر میآید این افراد به دنبال شواهدی هستند که ظهور انرژی خلاقانه را در خود توجیه کنند. آنچه ممکن است خوب متوجه نشده باشند؛ این است که ظرفیت خلاقیت، همیشه بخشی از آنان بوده است و ربطی به پیشینه خانوادگی یا زمینه ژنتیکی آنها ندارد، بلکه بخشی از توانمندیهای طبیعی همه ماست.
…قانون اول نیوتن (اینرسی) بیان میکند: «جسم ساکن تمایل دارد ساکن بماند و جسم متحرک تمایل دارد به حرکتش ادامه دهد.» اصل اینرسی درباره افراد و سازمانها نیز صدق میکند. برخی افراد در جایشان گیر میکنند، پشت میزهای یکسانی و کنار افراد یکسانی مینشینند، به نشستهای یکسانی میروند، به مشتریان یکسانی خدمات میدهند. برای غلبه بر اینرسی، ایدههای خوب کافی نیستند. برنامهریزی خوب کافی نیست. سازمانها، جوامع و ملتهایی موفق میشوند که شروع به عمل میکنند و هر چه زودتر با عمل کردن، یاد میگیرند. نوآوری یعنی اینکه ایدهها را بهسرعت تبدیل به عمل کنید…
این کتاب ترجمهای از مهدی کیامهر (عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی شریف) و مرتضی خضریپور است و فروشگاه اینترنتی واوک با عرضه آن شما را در جستجوی این خلاقیت گمشده یاری میکند.
ناگفته نماند که محمود کریمی هم در برنامه تلویزیونی شهرآورد این کتاب ارزشمند را معرفی کرده است، پیشنهاد میکنیم این فایل ویدیویی را هم ببینید.