هرگاه فردی را هنگام خواندن کتاب مییابم بهشدت کنجکاو میشوم تا نام کتاب را بدانم. اگر تمام فرضیات نسبی را کنار بگذاریم، شناخت سلیقه دیگران در انتخاب کتاب یک کشف شیرین است و حتی امکان دارد تعیینکننده قدمهای بعدیمان باشد؛ بهویژه اگر فردی بسیار موفق باشد. اینبار به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از مجله مشهور فوربس، هفت میلیاردر هندی را با هفت کتابی یافتیم که با آن انس گرفتهاند و الهامبخش ایشان در زندگی و موفقیت بودهاند. اگر شما هم کنجکاو یک کشف شیرین هستید، مطلب زیر را مطالعه کنید.
- چگونه میتوان دوست یافت و در مردم نفوذ کرد – نوشته دیل کارنگی
آنیل رأی گوپتا، رییس شرکت «هاولاس ایندیا» یکی از بزرگترین کمپانیهای تولید برق در کشور هندوستان، درباره این کتاب میگوید: «این کتاب مانند یک دوست قدیمی، همیشه در زندگی من جای ویژهای داشته است. من جایگاه فعلیام را علاوه بر پدرم، مدیون این کتاب هستم. این کتاب همیشه من را به یاد پدرم میاندازد و همه چیزهایی که از پدرم آموختم در این کتاب تکرار شده است.»
کتاب کارنگی که از نخستین و بهترین کتابهای توسعه فردی به حساب میآید، با نام «آیین دوستیابی» نیز ترجمه شده است. این کتاب که نخستینبار در سال ۱۹۳۶ میلادی چاپ شده تابهحال بیش از پانزده میلیون نسخه در جهان فروش داشتهاست.
- داستان تجربههای من با راستی – نوشته مهاتما گاندی
این کتاب شرح حالی از زندگی گاندی رهبر فقید هندوستان از دوران کودکی تا سال ۱۹۲۱ میلادی است. نارایانا مورتی، صاحب و مؤسس شرکت «اینفوسیس» که یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در زمینه فناوری ارتباطات است، این کتاب را الهامبخش زندگیاش میداند. نارایانا از مشهورترین میلیاردرهای هندی علاوه بر کتاب بیوگرافی رهبر آزادیخواهان هندوستان چند کتاب دیگر از جمله «روح سرمایهداری» نوشته ماکس وبر را جزو کتابهایی بیان میکند که در زندگی راه حقیقت را از آنها یاد گرفته است. وی میگوید: «وقتی این کتابها را میخوانم نیروی مضاعفی در من ایجاد میشود تا سخت کار کنم و برای جامعه و مردم تلاش کنم.»
بیندیشید و ثروتمند شوید – نوشته ناپلئون هیل
هیل این کتاب را در سال ۱۹۳۷ میلادی درباره اقتصاد رو به رشد کشورهای جهان نوشت، که تا به امروز فروش زیادی داشته است. آر.اس. آگاروال، رییس و مؤسس شرکت ایمامی، یکی از بنگاههای بزرگ اقتصادی در کشور هندوستان است. آگاروال کتاب هیل را بارها خوانده است و اعتقاد دارد این کتاب به همه برای موفقیت در عرصه بازرگانی کمک میکند. وی میگوید: «این کتاب تأثیر بسیاری در کارهای من داشته است و مثل یک کتاب مقدس برای من محسوب میشود.» این میلیاردر هندی میگوید: «هرکس میخواهد یک کتاب عالی درباره اقتصاد مطالعه کند، بهتر است اول کتاب هیل را بخواند.»
- اساس موفقیت شرکت – نوشته جان کی
اگر میخواهید عوامل فرار از ورشکستگی شرکت خودروسازی بی.ام.دبلیو را بدانید و یا از راز موفقیت دیگر شرکتهای بزرگ اروپایی باخبر شوید، حتماً این کتاب را بخوانید. آر.اس. گونکا، مدیر و دیگر مؤسس شرکت ایمامی که عاشق مطالعه است، در حال حاضر این کتاب را میخواند. به اعتقاد او در این کتاب تمام آن چیزی که یک بازرگان باید بداند نوشته شده است.
- مغزی که خودش را تغییر میدهد – نوشته نورمن دویج
نورمن دویج، روانپزشک کانادایی در سال ۲۰۰۷ میلادی این کتاب را منتشر کرد و توانست در فهرست پرفروشترین کتاب سال نیویورکتایمز قرار بگیرد. در این کتاب مطالعات ارزشمندی درباره مغز و چگونگی سازگاری آن با اتفاقات روزمره آورده شده است. سناپاتی گوپالکریشنان، میلیاردر هندی و صاحب شرکت «اینفوسیس» که در حوزه فناوری اطلاعات فعال است، یکی از علاقمندان به این کتاب است. وی میگوید: «کتابهای بسیاری در زندگی من تاثیرگذار بودند، که این کتاب از مهمترین آنهاست.»
- پادشاه همه امراض – نوشته سیدارتا موکرجی
سیدارتا موکرجی، پزشک و سرطانشناس هندیالاصل مقیم آمریکا در سال ۲۰۱۰ میلادی این کتاب را نوشت و یک سال بعد برای آن جایزه پولیتزر در بخش غیر داستان را کسب کرد. موکرجی در این کتاب تجربیات خود به عنوان کارآموز تخصص سرطانشناسی در بیمارستان عمومی ماساچوست را با تاریخ درمان و پژوهش سرطان پیوند میزند. کیران مازومدار-شاو، یکی از ثروتمندترین زنان هندوستان و صاحب شرکت «بایکون»، فعال در عرصه اینترنت و فناوری ارتباطات، یکی از طرفداران این کتاب است. مازومدار-شاو از سوی مجله تایم یکی از چهرههای تاثیرگذارترین در جهان معرفی شده است.
- هندوستان ما – نوشته مینو ماسانی
مینو ماسانی، سیاستمدار هندی و یکی از چهرههای تاثیرگذار حزب محافظهکار این کشور محسوب میشود. این کتاب که در سال ۱۹۴۰ میلادی نوشته شده، در میان سیاسیون این کشور از جایگاه ویژهای برخوردار است. یوسف حمید، شیمیدان، کارآفرین، بازرگان و مدیر ارشد شرکت داروسازی «سیپلا» اعتقاد دارد این کتاب هرچند در عرصه سیاست نوشته شده اما حس وطندوستی را در انسان زنده میکند. به گفته حمید خواندن چندباره این کتاب هرگز اتلاف وقت نیست.