داستان انیمیشن کوتاه «کتابهای پرنده آقای موریس لِسمور» روایت دنیایی فانتزی است که در آن، آدمها عاشق و همدم کتابها هستند. کتابهایی که خود یک موجود زنده هستند و نیازمند رسیدگی و توجه. یکی از نکات جالب در این انیمیشن، نمایش رابطۀ متقابل و پایاپای کتاب و انسان است، کتاب انسان را هدایت میکند، او را از خواب بیدار میکند، متقابلا کتاب با خوانده شدن حیات و شادابی مییابد. همانطور که کتاب با خوانده شدن زنده میماند، خواننده نیز با خواندن کتاب روشن میشود و کتاب بر او طلوع میکند.
…کتاب کهنه و فرسودهای در قفسه دیده میشود که حتی نای سر پا ایستادن ندارد. موریس میخواهد کتاب به دستهای او بپرد. با پریدن، تمامی اوراق کتاب از هم جدا میشود و روی زمین میریزد. در حالی که کتاب شدیدا رنجور و بیمار است، اتاق عمل برپا می شود. کتابهای دیگر نگران صحنه عمل را مشاهده میکنند. کتاب به دستگاه اکسیژن که کتاب دیگری است، متصل است. موریس با ذره بین در حال ترمیم کتاب است. صفحات را به هم میچسباند اما علائم حیاتی از کتاب دیده نمیشود. موریس در میماند؛ هامپتی دامپتی به او میفهماند که چه کند تا کتاب به زندگی برگردد. موریس میفهمد و شروع میکند به خواندن کتاب؛ با خواندن کتاب، کتاب نفس میکشد، حرکت میکند و به زندگی بازمیگردد…
«کتابهای پرنده آقای موریس لِسمور» اثری از ویلیام جویس، طراح و نویسنده کتابهای کودکان است. این پویانمایی در سال ۲۰۱۱ در آمریکا به نمایش درآمد و جایزه اسکار بهترین پویانمایی کوتاه ۲۰۱۲ را به خود اختصاص داد. مجله واوک شما را به دیدن این انیمیشن کوتاه دعوت میکند: