برخی معتقدند ما ایرانیها در کار گروهی ضعیف هستیم و به تعبیر دیگر «فرهنگ کارگروهی را نداریم». اگر مبنای این حرفشان را جویا شوید احتمالا برایتان مثالی ورزشی میزنند که ما در رشتههای انفرادی موفقتر از ورزشهای تیمی هستیم! گذشته از اینکه این حرف تا چه اندازه درست است، به نظر میرسد که کارگروهی بیش از آنکه ریشه فرهنگی داشته باشد، نوعی مهارت و توانایی است و میتوان آن را تقویت کرد.
کتاب بازیکن تیمی ایدئال؛ تشخیص و پرورش سه فضیلت بنیادین، حکایتی در زمینه رهبری، با نثری داستانگونه و جذاب به معرفی سه ویژگی مهم برای موفقیت در کار تیمی پرداخته است. این کتاب، نوشته پاتریک لنوچونی است و به همت رضا رایانراد به فارسی برگردانده شده است.
ناگفته نماند، پاتریک لنچونی، مدیر و بنیانگذار شرکت مشاوره مدیریت تیبل گروپ است. مشتریان شرکت او مدیران ارشد پانصد شرکت برتر فهرست مجله فورچون هستند. او فردی شناختهشده در حوزه سلامت سازمان، منابع انسانی و توانمندسازی تیمهای کاری در سطح بینالمللی به شمار میرود. از لنچونی تاکنون ده کتاب در شمارگان میلیونی منتشر شده و مصاحبههای او نیز در نشریات معتبری چون والاستریت ژورنال و یواِسای تودی انتشار یافته است.
از شما دعوت میکنیم برای آشنایی بیشتر با این کتاب ارزشمند مقدمه ناشر را در ادامه مطلب مطالعه کنید:
مدتی پیش، به دنبال خواندن داستانی کوتاه و گیرا بودم تا کمی از فضای کتابهای مدیریتی فاصله بگیرم که کارهای نهایی کتاب بازیکن تیمی ایدئال انجام شد و نوبت رسید به خواندن و بازبینی پیش از انتشار این کتاب. وقتی بخش داستانی کتاب را شروع کردم خوشحال شدم که با یک تیر دو نشان زده و به مقصودم رسیدهام؛ هم داستانی جذاب با صحنهسازیها و موقعیتهای دلنشین خواندهام و هم کتابی از کتابهای مدیریتی آریانا.
حسوحال خوب حاصل از این داستان، توصیههایی که لنچونی در بخش دوم ارائه میدهد و استفاده گاهوبیگاه از مدل کتاب در زندگیام مرا به این نتیجه رساند که با کتابی به سبک ایده عالی مستدام روبهرو شدهام که ویژگیهایی آنگونه دارد؛ داستانی است، ساده است، معتبر است و نظایر اینها. از دیگر نکات متمایزکننده این کتاب از سایر کتابهای حوزه رهبری این است که در عمده این کتابها به ویژگیهای رهبر و رفتار و منشهایی که باید داشته باشد اشاره میشود اما این کتاب به صورتی موشکافانه به بحثی عمیقتر میپردازد؛ اینکهِ تا افراد تیمی خوب نداشته باشیم نمیتوانیم رهبر موفقی باشیم و افراد ایدئال برای تیم دارای سه ویژگی اساسیاند و رهبری کردن افرادی که فاقد این سه ویژگیاند فرایندی سخت، زمانبر و طاقتفرساست.
پس چهبهتر که اگر درحال تشکیل تیم هستیم، افرادی را جذب کنیم که این ویژگیها را داشته باشند و اگر درحال رهبری تیم هستیم، افرادمان را ارزیابی و تیمی همگن را هدایت کنیم.
نکته دیگر این کتاب که پیشتر هم به آن اشاره شد سادگی آن است. همانطورکه نویسنده چندین بار اشاره کرده است، بازیکن تیمی ایدئال کتابی است که به نظرم بهتر است چندین بار خوانده شود؛ ساده است اما فهم و کاربست همین سادگی نیاز به زمان دارد و باید در مفاهیم کتاب عمیق شد. لنچونی، که نویسنده کتاب معروف پنج دشمن کار تیمی است، خود اشاره میکند که به این نتیجه رسیده است که برای غلبه بر آن پنج دشمن کار تیمی، اعضای تیم باید این سه خصلت را داشته باشند و مدلی را ارائه میدهد که در فرایند استخدام، ارزیابی و فرهنگسازی میتوان از آن بهره برد
کتاب بازیکن تیمی ایدئال؛ تشخیص و پرورش سه فضیلت بنیادین، حکایتی در زمینه رهبری، در کنار دیگر کتابهای مرتبط با مدیریت، کارآفرینی و کسبوکار در فروشگاه اینترنتی واوک در دسترس شما قرار دارند.