در هفتهای که گذشت در دنیای کتاب اتفاقهای زیادی رخداده است. اگر شما هم فرصت نکردید اخبار را پیگیری کنید، این چند خط را بخوانید:
فمینا به پایان نزدیک میشود
نامزدهای نهایی جایزه ادبی «فمینا» در بخش رمانهای فرانسوی، خارجی و آثار غیرداستانی معرفی شدند. برندگان نهایی این جایزه در سال ۲۰۱۸ روز پنجم نوامبر (۱۴ آبانماه) معرفی میشوند. جایزه «فمینا» در سال ۱۹۰۴ از سوی گروهی از بانوان نویسنده فرانسوی با همکاری مجله «فمینا» راهاندازی شد. «آنتوان دوسنت اگزوپری» سرشناسترین نویسنده برنده این جایزه است که در سال ۱۹۳۰ برای «پرواز شبانه» موفق به دریافت آن شد.
امسال به نمایشگاه مطبوعات نروید!
نمایشگاه مطبوعات امسال برگزار نمیشود. این خبر را سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اعلام کرد و علت آن را مشکلات اقتصادی برخی از خبرگزاریها و مطبوعات عنوان کرد. البته جشنواره مطبوعات امسال به شکل استانی و منطقهای برگزار خواهد شد.
الیزابت استراوت داستان مشهورش را ادامه میدهد
کتاب جدید الیزابت استراوت؛ نویسنده مشهور آمریکایی با عنوان «آلیو، دوباره» وارد بازار میشود. الیزابت استراوت ادامهای بر رمان پرفروش و تحسین شده «آلیو کیتریچ» خود مینویسد و شخصیت اصلی این رمان را در دهه دیگری از زندگیاش در شهر ساحلی مِین دنبال میکند.
رمان «آلیو کیتریچ» در سال ۲۰۰۹ موفق به کسب جایزه پولیتزر شده بود و فروش چشمگیری هم کرد و در سال ۲۰۱۴ در قالب سریالی در شبکه اچبیاو نیز به نمایش درآمد.
جنایت کنت نوویل در بازار کتاب
کتاب داستان «جنایت کنت نوویل» نوشته املی نوتوم با ترجمه ویدا سامعی توسط نشر نو منتشر و راهی بازار نشر شد. کتاب «جنایت کنت نوویل» درباره نجیبزادهای با همین نام است که ورشکست شده و چیزی نمانده تا قصرش را از دست بدهد.
«جشن برای بوریس» نمایشنامهای از توماس برنهارت نویسنده مشهور آلمانی است که انتشارات کتاب فانوس آن را با ترجمه استاد علیاصغر حداد منتشر کرده است. این نمایشنامه را ۲۰ سال پیش نشر تجربه منتشر کرده بود، اما چون سالها تجدید چاپ نشد، مترجم برای بازنشر آن را در اختیار انتشارات کتاب فانوس قرار داد. نمایشنامه «لورکای سبزپوش» نوشته نیلو کروز نویسنده معاصر آمریکایی دیگر کتاب تازه منتشر شده در انتشارات کتاب فانوس است.
شاعری که دستور زبان عشق را جاودانه کرد
منتقد، معلم و روزنامهنگار فرهنگی بود اما بیش از هر چیز شاعر بود، شاعری که تا شام ابد در دلهای فارسی دوستان و عاشقان عشق و شعر جاودانه ماند و در آخرین اثر خود ترکیبی از «دستور زبان عشق» را تجزیه کرد.
قیصر امینپور شاعر، منتقد، معلم و روزنامهنگار فرهنگی دوم اردیبهشت ۱۳۳۸ در گتوند خوزستان به دنیا آمد. هرچند تنها ۴۸ سال روی زمین گام برداشت در گستره وسیع آسمانی از عشق، رنج و درد سرود و با دلهای مردمان سالها زندگی کرد و حتی بعد از اینکه دنیای دنی را ترک گفت، آثار مادی و معنوی فراوانی برجای گذاشت که او را تا شام ابد در دلهای فارسی دوستان و عاشقان شعر و عشق جاودانه کرد. ۸ آبانماه سالروز درگذشت قیصر امینپور بود.