شما چقدر در برقراری ارتباط و مدیریت رابطههایتان موفق هستید؟ آیا میتوانید به خوبی پیامتان را به دیگران منتقل کنید؟ اگر میخواهید به این موضوع بیشتر فکر کنید، بهتر است تجربیاتتان در برقراری ارتباط را در این چهار سطح دستهبندی کنید:
درون فردی: از رابطه خودتان با خودتان شروع کنید! چقدر در اندیشیدن و یا کار کردن فردی روی یک مشکل موفق هستید؟
میانفردی: قصد دارید پیامی را به صورت کلامی یا غیرکلامی به فرد دیگری منتقل کنید، آیا بیدردسر میتوانید این کار را انجام دهید؟ یا اینکه همواره با مشکل ایجاد سوءبرداشت در دیگران مواجه هستید!
سازمانی: برقراری ارتباط در سطح یک سازمان با افرادی که در جایگاه بالاتر یا پایینتر از شما قرار دارند و ممکن است درک متفاوتی از مفاهیم و پدیدهها داشته باشند کار مشکلی است، در این بخش از ارتباطات چقدر موفق عمل میکنید؟
جمعی یا عمومی: حالا اگر بخواهید پیامتان را به افراد متعددی منتقل کنید – مثلا از طریق تلویزیون یا رسانههای گروهی – به خوبی از پس این کار بر میآیید؟
اگر به فکر تقویت مهارتهای ارتباطیتان بهویژه در زمینههای کاری هستید مطالعه کتاب ارتباطات حرفهای میتواند پیشنهاد خوبی برایتان باشد. این کتاب بیشتر بر فرایندهای موجود در ارتباطات کاری معطوف است و تمرکز آن بهویژه بر روشهایی است که باعث میشود شما در جایگاه برقرارکننده ارتباط با کسب دانش و مهارت بیشتر، به فردی موثرتر بدل شوید.
کتاب ارتباطات حرفهای به درک بهترتان از فرآیند ارتباط کمک زیادی میکند و شما را در آمادهسازی و ایراد سخنرانیهای موثر و نیز نگارش افکارتان یاری میکند. همچنین در این کتاب درباره دشواریهای مختص ارتباطات تیمی، از جمله نحوه اداره جلسات، اظهار نظر و حل اختلافات و… نکات مفیدی ارائه شده است.
بیایید نگاهی اجمالی به به سرفصلهای این کتاب بیاندازیم:
فصل اول به «شناخت مهارتهای ارتباطی» میپردازد تا شما را با «تعریف ارتباط»، «برطرف کردن موانع ارتباطی»، «برقراری ارتباط در محیط کار»، «برنامهریزی برای رویکرد خود»، «متناسب ساختن پیام» و «انتخاب رسانه» آشنا کند.
در فصل دوم به «سخنرانی و نگارش» پرداخته میشود. این بخش کتاب به تقویت این مهارتها کمک زیادی میکند: «برنامهریزی برای سخنرانی»، «آماده کردن و استفاده از ابزارهای کمک دیداری»، «ارتقای اعتماد به نفس»، «نحوه ارائه سخنرانی»، «نویسنده بهتری شدن»، «نحوه مکاتبات اداری و کاری»، «نحوه استفاده موثر از ایمیل و پیامک» و «نحوه نوشتن گزارش»
اما فصل سوم کتاب به موضوع «برقراری ارتباط با تیم» اختصاص دارد. «گوش دادن موثر»، «بازخورد دادن»، «درک ارتباطات غیرکلامی»، «برگزاری جلسات توجیهی و ملاقاتها»، «ارتباطسازی به منظور اقناع» و «مدیریت تعارض»، مفاهیمی است که در این بخش کتاب مورد بررسی قرار میگیرد.
در فصل پایانی کتاب هم مطالب مهمی درباره «ارتباطات بیرونی» میخوانید؛ از جمله «مذاکرات موفقیتآمیز»، «فروش»، «برقراری ارتباط میان فرهنگها»، «نگارش برای وب»، «برقراری ارتباط با شبکههای اجتماعی»، «برگزاری تله کنفرانس»، «برقراری ارتباط در زمان بحران»، «چگونگی تعامل با رسانهها» و «ساخت برند».
کتاب ارتباطات حرفهای – از مجموعه کتابهای مدیر حرفهای– توسط جیمز اُرورک نگاشته شده و احسانه نژادمحمد و محمدعلی معینفر آن را به فارسی ترجمه کردهاند.
کتاب ارتباطات حرفهای در کنار دیگر کتابها با موضوع مدیریت، کارآفرینی و کسبوکار در فروشگاه اینترنتی واوک در دسترس شما قرار دارد.