آیا من باید اولین پیشنهاد را بدهم؟ چگونه باید پیشنهادهایم را مطرح کنم و به آنها پاسخ بدهم؟ چگونه میتوانم از طرف مقابل امتیاز بگیرم؟ چطور میتوانم به توافقی مناسب برسم؟
پاسخ این سوالات ارتباط مستقیم با میزان مهارت شما در مذاکره دارد. مذاکره فعالیتی چالشبرانگیز، پیچیده و هیجانآور است که به آمیزهای از دانش، مهارت، تجربه و بصیرت نیاز دارد. شما میتوانید با فراگیری اصول مذاکره، در زندگی و کسبوکارتان تحولات جدی ایجاد کنید.
کتاب مذاکره حرفهای اطلاعاتی مفید و کاربردی پیرامون این موضوع در اختیار شما قرار میدهد. مطالب این کتاب در چهار فصل با عناوین «آماده شدن برای مذاکره»، «انتخاب سبک مذاکره»، «انجام مذاکره» و«ایجاد روشی برای خود» طبقهبندی شده است.
در فصل اول کتاب میخوانید؛ مذاکره مهارتی است که با تمرین و تجربه به دست میآید. اگر چارچوب درستی برای این کار تهیه کنید و پیش از مذاکره گزینههایی خلاق بیابید، به راهحلهایی میرسید که منافع همه طرفهای مذاکره را تامین میکنند. «ماهر شدن در مذاکره»، «شناخت دشواریهای مذاکره»، «آمادگی داشتن» و «طراحی ساختار»، مباحثی است که در فصل اول این کتاب به آنها پرداخته میشود.
فصل دوم کتاب به «انتخاب سبک مذاکره» اختصاص دارد. باید بدانیم که برای مذاکره کردن رویکردهای مختلفی وجود دارد. بعضی مذاکرهکنندگان طرفدار سبکهای افراطی و تندرو هستند. اما مذاکرهکنندگان موفق میدانند که در نظر گرفتن منافع طرف مقابل، تلاش برای انجام معامله برد-برد، ایجاد اعتماد دوجانبه و پدید آوردن روابطی برای آینده احتمال رسیدن به نتایج رضایتبخش را بیشتر میکند. «تعریف سبک مذاکره»، «سبک مذاکره سودمحور»، «مذاکره با تمام ذهن»، «انجام معامله برد-برد»، «ایجاد رابطه»، «ایجاد اعتماد دوجانبه» و «منصفانه مذاکره کردن» از جمله مباحثی است که در فصل دوم کتاب مورد بررسی قرار میگیرد.
در فصل سوم به اصل موضوع پرداخته میشود: «انجام مذاکره». مذاکره به معنی تعامل میان طرفهای سرمیز مذاکره است. برای موفق شدن باید بدانید چطور موقعیت خود را تقویت کنید، بر طرف مقابل تاثیر بگذارید، از عهده مشکلات برآیید و معامله را تمام کنید. در این فصل کتاب این موضوعات بررسی میشود: «قدرتمندانه مذاکره کردن»، «ارائه پیشنهاد و پاسخ به پیشنهاد»، «امتیاز دادن»، «متقاعدکنندگی»، «عبور از تنگنا»، «پرهیز از دامهای تصمیمگیری»، «تسلط بر احساسات»، «سروکار داشتن شگردهای رقابتی» و «اتمام معامله».
در فصل پایانی کتاب میخوانید؛ هرقدر در مذاکره تبحر داشته باشید باز هم جا دارد روش کارتان را بهتر کنید. مذاکره گروهی در عرصههای بینالمللی و بهکارگیری مهارتتان به منظور وساطت در مشاجره، همه مستلزم رویکردی مناسب برای رسیدن به بهترین نتایج است. در این فصل به «مذاکره گروهی»، «معامله با طرفهای متعدد»، «مذاکره در سطح بینالمللی»، «مربی داشتن»، «میانجیگری» و «از استادان آموختن» پرداخته شده است.
کتاب مذاکره حرفهای – از مجموعه کتابهای مدیر حرفهای– توسط مایکل بنولییل و ویهوآ نگاشته شده و مریم عرضی آن را به فارسی ترجمه کرده است.
کتاب مذاکره حرفهای در کنار دیگر کتابها با موضوع مدیریت، کارآفرینی و کسبوکار در فروشگاه اینترنتی واوک در دسترس شما قرار دارد.