محمدرضا نوروزی در این قسمت از برنامه «کتابباز» میهمان سروش صحت شده است و از تخصصهای متنوعش و از داستان کتابهایی که تاکنون مطالعه کرده است صحبت میکند. در این قسمت از اهمیت واژهها گفتگو کردهاند و درباره کتابهای تاثیرگذار در زندگی محمدرضا (پژمان) نوروزی را مورد بحث و بررسی قرار دادهاند.
محمدرضا نورزی در وبسایت شخصیاش خودش را با شش «من» مختلف معرفی کرده است؛
منِ رسانه ای
نخستین تصویر من در تلویزیون در سال ۱۳۷۱ و در یک برنامه تلویزیونی کوتاه پخش شد و از آن به بعد به تناوب در برنامه های مختلف رادیو و تلویزیون به عنوان کارشناس ، مجری ، طراح و مشاور به فعالیت پرداختهام. همهی برنامههایی که کار کردهام در حوزه ترویج علم و محیط زیست و گردشگری بوده است. مهمترین برنامههایی که در آنها به شکل پیوسته شرکت داشتهام عبارتند از :آسمان شب ، کندو ، تیک تاک ، چرخ ، سلام تهران ، روز از نوو عمق آب بوده است. تعداد زیادی برنامه تلویزیونی و رادیویی و ویژه برنامه های علمی را هم به شکل گاه به گاه اجرا یا کارشناسی کرده ام. در این حوزه بیشترین همکاری را با «سیاوش صفاریان پور» داشته ام و همواره از مشورتهای دقیق و حرفهای او بهره بردهام.
منِ ژورنالیست
اطلاق عنوان ژورنالیست به خودم را کار سختی میدانم، اما به هر حال در این حوزه فعالیت میکنم. اولین بار در سال ۱۳۷۳ در روزنامه همشهری مطلبی درباره دنبالهدار«شومیکر-لوی۹» نوشتم(به همراه علیرضا عقابی) و از آن پس در مجلات دانشمند و نجوم به شکل پیوسته مطلب نوشتم، از اولین شمارهی دورهی جدید مجله دانستنیها عضو تحریریهی آن بودم (تا ۶-۷ شماره) و پس از آن همکاریام را با این مجله هم در قامت نویسنده ادامه دادهام. ستونهای ثابتی برای روزنامه جام جم داشته ام و اکنون علاوه بر اینها به همراه «پوریا ناظمی» مجموعه پادکستهای ترویج علمیِ «پروژه راز» را تولید میکنیم.
منِ معلم
این نقش را بیشتر و بهتر از همه ی نقشهای خودم دوست دارم و بلد هستم. در حوزهی علوم معلمی کردهام. از دبستان تا دورهی دکتری. تجربهی طولانی تدریس، شیوههای کاملا شخصی، برخورد حرفهای و تخصصی مبتنی بر الگوهای مدرن و نگاه به شیوههای آموزش سنتی در ایران باعث شده همواره روشهای شخصی و کارآمدی را برای تدریس بیابم. اکنون عضو پیوستهی انجمن بینالمللی معلمان علوم هستم و تلاش میکنم همواره راههای جدیدی را برای تدریس به شیوههای غیر مرسوم و آموزشهای پیوسته و مادامالعمر بیابم و بسازم.
منِ طراح
همیشه علاقه داشتهام معماری کنم. اما هیچوقت سراغ آموختن آکادمیکش نرفتم… اما به دلیل علاقه و تحصیلات تکمیلیام آرام آرام به حوزهی طراحی فضاهای علمی و آموزشی نزدیک شدم. اکنون به عنوان طراح موزه، مرکز علم، ایونت و در یک کلام، « طراح تجربه» مشغول به کار حرفهای هستم. طراحِ درونِ من ایدهپردازی میکند و بعد با کمک جمع بزرگی از دوستان برای این ایدهها راه حل پیدا میکند و آنها را به مرحلهی اجرا میرساند.در این مسیر از کمکها و مشاوره های مهندس عطایی، فخر و راسته بیشترین کمک را گرفتم.
منِ مسافر
سفر رفتن همواره بخشی از زندگی من بوده. سفرهایی به سبک و سیاق خودم. از طبیعتگردی تا گشت و گذار در شهر.به همین مناسبت هرآنچه با سفر پیوند داشته را دوست داشتهام .در بسیاری از این سفرها دوستان و آشنایانی هم همراهم بودهاند.ساختن برنامه، رویدادهای مرتبط با سفر، طراحی مسیر سفر، برگزاری جلسات سفرنامهگویی (سُنگی) و چند نمایشگاه عکس گروهی همگی حاصل فعالیتِ همین منِ مسافرِ درونی است.
منِ مروج
کار ترویج علم یک فعالیت خودخواسته و بسیار جدی است که بیش از ۲۰ سال به همراه دوستانم در رصدخانه آموزشی زعفرانیه و بعدها در موقعیتهای مختلف به اجرا درآوردهام. خلق موقعیتهای تازه و شیوههای جدید و جذاب برای تاثیرگذاری بیشتر همیشه برایم مهم بوده است . تاسیس شاخه آماتوری انجمن نجوم ایران ، سخنرانیهای علمی عمومی در سراسر ایران ، ساخت پادکستهای علمی، اجرای شوهای علمی و راهاندازی جایزه سالانه چراغ بخشی از فعالیت این منِشیطان بوده است. بیشتر این فعالیتها در تمام این سالها به همراه سیاوش صفاریان پور ، پوریا ناظمی، شاهین جعفرزاده و بابک امین تفرشی به اجرا درآمده است.
جالب است بدانید محمدرضا نوروزی با همکاری انتشارات واوک کتابی با عنوان «چهلنامه از دلتا-روسیا» هم منتشر کرده است. این کتاب روایتگر سفر نویسنده به کشور روسیه است که در قالب ۴۰ نامه برای مخاطبان مختلف به نگارش درامده است. برای آشنایی بیشتر با اینجا کلیک کنید.