یکی از مهمترین دغدغههای شما پس از خرید ارز دیجیتال (Tabdeal.org)، نگهداری امن این داراییها است. شما بهعنوان سرمایهگذار جدی ارزهای دیجیتال باید جایی را برای سرمایه ارزشمندتان انتخاب کنید که از دسترس هکرها دور باشد و در ایمنترین حالت ممکن قرار گیرد. کیف پول سختافزاری بدون نیاز به اتصال دائم به اینترنت میتواند یکی از بهترین راهکارها باشد تا با خاطری آسوده به سرمایهگذاری خود فکر کنید و از امنیت داراییهایتان مطمئن شوید.
در این مقاله بررسی میکنیم که کیف پول سخت افزاری چیست و چگونه کار میکند؟ سپس مزایا و معایب کیف پول سختافزاری را شرح میدهیم. نحوه نگهداری و قیمت این کیف پولها را با هم میبینیم. خواهیم دید که کیف پولهای سرد برای چه کسانی مناسب است و در نهایت بهترین کیف پولهای سختافزاری موجود در بازار ایران را به شما معرفی میکنیم. در ادامه با ما همراه باشید.
کیف پول سخت افزاری چیست؟
کیف پول سخت افزاری بدون نیاز به اتصال دائم به اینترنت، کلید خصوصی (Private Key) شما کاربر ارزهای دیجیتال را به شکل امن در فضای ذخیرهسازی آفلاین (سرد) خود نگهداری میکند. این کیف پولها به جز دقایق کوتاهی که میخواهید تراکنشی را تکمیل کنید و کیف پول را به کامپیوتر خود وصل میکنید نیازی به آنلاین بودن و اتصال به اینترنت ندارد. به همین خاطر هیچکس نمیتواند به آنها دسترسی داشته باشد و ازاینجهت امنیت بالایی دارد.
کیف پولهای نرمافزاری (گرم) یا مبتنی بر وب همیشه آنلاین و به اینترنت متصل هستند. به همین خاطر هکرها فرصت و امکان بیشتری برای ترتیبدادن حملاتی برای دزدیدن داراییهای شما دارند. به همین خاطر بیشتر کارشناسان و کاربران ارزهای دیجیتال کیف پول سختافزاری را ابزاری بسیار مناسب برای دور نگهداشتن داراییهای رمزارزی از دست هکرها میدانند.
کیف پول سخت افزاری چه طور کار میکند؟
میتوان گفت کیف پولهای سخت افزاری نوع کاملاً مجزایی از رایانهها است که تنها برای انجامدادن چند کارکرد مشخص اما مهم ساخته شدهاند. این کیف پولها معمولاً تنها یک یا دو دکمه دارند و گاهی صفحهنمایش کوچکی روی سطح این کیف پولها به چشم میخورد. کیف پولهای سختافزاری امکان اتصال خودکار به اینترنت را ندارند که این مسئله باعث میشود هکرها نتوانند به محتوایشان دسترسی داشته باشند.
زمانی که کاربر بخواهد تراکنشی با ارز دیجیتال خود انجام دهد؛ یعنی مقداری ارز از کیف پول خود به کیف پول دیگری بفرستد، یا از کیف پولهای دیگر ارز دیجیتال دریافت کند، لازم است این تراکنشها با کلید خصوصی (Private Key) امضا (تأیید) شوند. در کیف پولهای سختافزاری امضای تراکنشها در خود کیف پول انجام میشود. این کار از طریق رابطی که پل کریپتو (Crypto Bridge) نامیده میشود انجام میشود. پل کریپتو نرمافزار سادهای است که امکان اتصال کیف پول سختافزاری به بلاکچین را فراهم میکند.
زمانی که کاربر کیف پول سخت افزاری خود را به رایانه متصل میکند، پل کریپتو اطلاعات تراکنش امضا نشده را به دستگاه منتقل میکند. سپس کیف پول سخت افزاری تراکنش را با کلید خصوصی امضا میکند و آن را مجدداً به پل کریپتو آپلود میکند. پل کریپتو تراکنش تکمیل شده را به شبکه بلاکچین ارسال میکند. در هیچکدام از بخشهای تراکنش کلید خصوصی کاربر از کیف پول سختافزاری خارج نمیشود.
چه کسانی از کیف پول سخت افزاری استفاده میکنند؟
بیشترین محبوبیت کیف پول سخت افزاری در میان کسانی است که به امنیت ارزهای دیجیتال اهمیت بیشتری میدهند. دیگر طرفداران و استفادهکنندگان از کیف پولهای سخت افزاری معمولاً افرادی هستند که مبالغ بالایی ارز دیجیتال نگهداری میکنند. امنیت دارایی رمزارزی برای این افراد بیشترین اولویت را دارد و به همین خاطر کیف پول سخت افزاری را انتخاب میکنند.
برخی کارشناسان معتقد هستند که نباید مقادیر زیاد ارزهای دیجیتال را بهصورت آنلاین نگهداری کرد و کنترل داراییها باید در دست خود شما باشد. ازاینجهت گاهی کیف پول سخت افزاری را معادل نگهداری داراییها در جایی شبیه صندوق امانات بانک میدانند که بیشترین میزان امنیت را در اختیار شما قرار میدهد.
تفاوت کیف پول سخت افزاری و کیف پول نرم افزاری
همانطور که اشاره شد کیف پول سخت افزاری بهصورت کاملاً فیزیکی و بدون اتصال به اینترنت قابلیت نگهداری کاملاً شخصی ارزهای دیجیتال را برای شما فراهم میکند و امنیت بسیار بالایی را به شما هدیه میدهد.
در مقابل کیف پولهای نرمافزاری اغلب بهصورت تحت وب یا اپلیکیشن موبایل هستند و دسترسپذیری بیشتری را برای شما فراهم میکنند. استفاده از کیف پولهای نرمافزاری در همهجا برای شما امکانپذیر است و بدون فوت وقت میتوانید به داراییهای خود دسترسی داشته باشید و تراکنشهای خود را از هرجایی انجام دهید.
استفاده همزمان از کیف پول سخت افزاری و نرمافزاری
یکی از راهکارهایی که برای کارایی و بهرهوری بیشتر کاربران و سرمایهگذاران ارزهای دیجیتال وجود دارد استفاده همزمان از کیف پول سختافزاری و کیف پول نرمافزاری است.
مزایا و معایب استفاده از کیف پول سخت افزاری
استفاده از کیف پول سخت افزاری برای نگهداری داراییها مانند هر پدیده دیگری مزایا و معایبی دارد که در ادامه برخی از مهمترین مزایا و معایب آن را بررسی میکنیم.
مزایای استفاده از کیف پول سخت افزاری
مهمترین مزایای استفاده از کیف پول سخت افزاری:
- کلید خصوصی شما را به طور کامل آفلاین نگه میدارد تا بالاترین حد امنیت را تجربه کنید.
- کنترل کامل کلید خصوصی را به دست کاربر میدهد.
- تولیدکنندگان مختلفی وجود دارند که کیف پول خصوصی با ویژگیها و قیمتهای مختلف تولید میکنند و دست خریدار برای انتخاب این نوع کیف پول باز است.
معایب استفاده از کیف پول سخت افزاری
برخی از مهمترین معایب کیف پول سخت افزاری:
- دسترسی به داراییها برای افرادی که تراکنشهای رمزارزی زیادی دارند مشکلتر است.
- کیف پولها سخت افزاری ممکن است گم شوند یا سرقت شوند.
- نگهداری شخصی از داراییهای رمزارزی نیازمند نظم و مسئولیتپذیری بالایی است.
بهترین کیف پول های سخت افزاری در بازار ایران
ابتدا بهترین شرکتهای تولیدکننده کیف پول ارزهای دیجیتال در جهان را معرفی میکنیم و سپس چند مورد از محبوبترین کیف پولهای سخت افزاری بازار ایران را با هم بررسی میکنیم.
بهترین تولیدکنندگان کیف پول سخت افزاری در جهان
بهترین تولیدکنندگان کیف پول سختافزاری در جهان عبارتاند از:
- ترزور (Trezor)
- لجر (Ledger)
- ان گریو (Ngrave)
- کیپ کی (KeepKey)
محبوبترین کیف پول های سخت افزاری بازار ایران
با بررسی وبسایتهای فروش کیف پول سخت افزاری میتوان دید که محبوبترین کیف پولهای سخت افزاری در بازار ایران را موارد زیر تشکیل میدهند:
لجر نانو اس | Ledger Nano S
- لجر نانو ایکس | Ledger Nano X
- کول ولت اس | CoolWallet S
- کول ولت پرو | coolwallet pro
- لجر نانو اس پلاس | Nano S Plus
- سیف پل SafePal S1 | S1
سخن پایانی
در این مقاله با چیستی کیف پول سخت افزاری و طرز کار آن آشنا شدیم و مزایا و معایب آن را دیدیم. امیدواریم با درنظرگرفتن موارد گفته شده در این مقاله بهترین کیف پول مناسب خود را شناسایی کنید و با رعایت موارد مهم اشاره شده از امنیت داراییهایتان مطمئن شوید.