تاکنون کتابهای مدیریتی زیادی درباره راهاندازی و اداره کسبوکار نوشته شده است. همه این کتابها اقدامات لازم را تشریح کردهاند، اما وقتی در مقام کارآفرین یا مدیرعامل این اصول را به کار میبرید و پیادهسازی میکنید، کافی نیستند و یک جای کار میلنگد. بن هاروویتز نویسنده کتاب «سختی کارهای سخت» معتقد است که فوت کوزهگری در اغلب این کتابها بیان نمیشود و مشکلشان این است، که سعی میکنند برای چالشهایی نسخه بپیچند که اصولا نسخهبردار نیستند:
هیچ نسخهای برای موقعیتهای واقعا پیچیده و پویا وجود ندارد؛
هیچ نسخهای برای ساختن شرکتی با فناوری پیشرفته وجود ندارد؛
هیچ نسخهای برای رهبری گروهی از افراد و خارج کردن آنها از مخمصه وجود ندارد؛
هیچ نسخهای هم برای انگیزه دادن به تیمهای کسبوکاری که به گل نشسته است، وجود ندارد؛
سختی کارهای سخت این است؛ هیچ فرمولی برای رویارویی با آنها وجود ندارد.
بن هاروویتز که خود مدیرعامل و بنیانگذار شرکتهای مطرحی در حوزه فناوری در سیلیکون ولی بوده است، سعی میکند تجربیات خود را به زبانی ساده، روان و داستانی برای مخاطبانش بیان کند؛ تجربههای از سر گذراندن مخمصهها در موقعیت گوناگون.
در جایی از کتاب سختی کارهای سخت میخوانیم:
در تمام سالهایی که به کسبوکار مشغول بودهام، هنوز نشنیدهام که کسی بگوید: «من عاشق سیاسیکاری شرکتی هستم، از طرفی آدمهای زیادی را میبینم که به شدت از سیاسیکاری سازمانی، گاهی حتی در شرکتهایی که خودشان اداره میکنند، شاکی هستند. پس اگر هیچکس علاقه ای به آن ندارد، چرا این همه سیاسیکاری وجود دارد؟ منشا این رفتار تقریبا همیشه مدیرعامل است. منظور از سیاست؛ همانیست که واقعا افراد را آزار میدهد…
بر خلاف آنکه نام کتاب برای مخاطب بار منفی و اصطکاک کاری زیادی را القا میکند، اما نویسنده در فضایی صمیمی و خودمانی سعی کرده است مطالبی انگیزشی و کاربردی بیان کند: «اگر انتخاب بین گزینههای وحشتناک و فاجعهآمیز را نمیپسندید، مدیرعامل نشوید.»
این کتاب توسط سعید قدوسینژاد ترجمه شده است و در کنار چندین کتاب ارزشمند استارتاپی دیگر در فروشگاه اینترنتی واوک عرضه میشود.