چه چیزی داستانها، فیلمها و بازیهای کامپیوتری را علمی تخیلی میکند؟ شاید مهمترین مشخصه همه این آثار، بیان رویدادهایی معطوف به آینده است. موضوع برای نوشتن داستانهای علمی-تخیلی بسیار است و نویسندگان و نظریهپردازان داستانهای علمی تخیلی تلاش میکنند با مشاهده سرعت و روند تحولات علم و فناوری زمان خود و با ذهنی خلاق، درباره آینده علم و فناوری ایدهپردازی کنند…
من هم علمیتخیلیباز شدم!
تا همین چند روز پیش، تمام خاطره من از شنیدن کلمه علمیتخیلی، به کتابی از ژولورن محدود میشد که درباره سفر به درون آتشفشان بود! با وجود اینکه به همراه اطرافیانم همیشه خودم را در حال رویا یافتهام، اما خوب خاطرم نیست که چرا تاکنون به طور جدی سراغ این نوع از کتابها نرفتهام… وقتی کتاب «علمیتخیلی برای آنها که علمی تخیلی دوست ندارند» را دیدم…
روبوتی که میخواست نویسنده باشد و سیزده داستان دیگر
کتاب «آخرین جواب» مجموعهای از داستانهای کوتاه علمیتخیلی نوشته آیزاک آسیموف است. داستانهایی که هر کدام خواننده را به دنیایی متفاوت دعوت میکند. دنیایی که قانونها و مناسباتی متفاوت در آن بر قرار است. آسیموف، پردهها را از پیش چشم ذهن خواننده بر میدارد و مرزهای خیالش را فراتر میبرد.
آسیموف در هزارتوی خاطرات
ایزاک آسیموف یکی از سه نویسنده بزرگ دوران طلایی علمیتخیلی و همچنین یک متفکر میانرشتهای بسیار موثر در زمان خودش بود. ایزاک آسیموف، یکی از پدران ژانر علمیتخیلی و همچنین یکی از نیرومندترین و پرخوانندهترین نویسندگان تاریخ، با بیش از ۵۰۰ کتاب است.