مراسم اهدای سومین جایزه چراغ، در هفتمین روز زمستان ۱۳۹۷ برگزار شد. جایزه چراغ در هر دوره با حضور مروجان علم، برگزیدگان سال و دانشگران فعال به ترویج علم، برگزار میشود تا در مسیر تکامل ترویج علم گام بردارد. گوشههایی از این مراسم بهیادماندنی را از نگاه واوک ببینید.
در شب یلدای ۱۳۹۷؛ سومین چراغ روشن شد!
جایزه چراغ به سومین سال خود رسید و برندگان این دوره با قرائت بیانیه هیئتداوران همزمان با بلندترین شب سال معرفی شدند. این برگزیدگان در بخشهای «یک عمر تلاش برای ترویج علم»، «دانشگر مروج علم» و «مروج علم سال» معرفی شدند.
گزارش تصویری از مراحل تولید برنامه «موتور جستجو»
اگر از علاقمندان برنامههای علمی باشید، احتمالا خبر دارید که بهتازگی، برنامه «موتور جستجو» روی آنتن شبکه آموزش سیما رفته است. این برنامه تلویزیونی که در ادامه فعالیتهای سیاوش صفاریانپور در حوزه ترویج علم ساخته شده است، میکوشد تا پدیدهها و مفاهیم علمی را به شیوهای جذاب ارائه کند.
فسیل آمونیت در دستان برگزیدگان دومین جایزه چراغ!
پنجشنبهای که گذشت، کافه گالری آس برای دومین سال، میزبان جمعی از فعالان ترویج علم، روزنامهنگاران و رسانههای حوزه علم بود. قدردانی از برگزیدگان دومین جایزه چراغ بهانه این دورهمی گرم و صمیمی بود. یک مراسم قدردانی با یادبودهایی کاملا متفاوت: فسیل صد و شصت میلیون ساله آمونیت!
گزارش تصویری تقدیر از برگزیدگان دومین جایزه ترویج علم چراغ در کافه گالری آس
پنجشنبه هفتم دیماه ۱۳۹۶، کافه گالری آس واقع در خیابان شریعتی تهران، برای دومینبار میزبان مراسم اهدای جایزه چراغ بود تا با حضور جمعی از علاقمندان به علم از چراغداران ترویج علم ایران قدردانی شود. در این مطلب گزارش تصویری از این گردهمایی را میتوانید ببینید.
با برندگان دومین دوره جایزه چراغ آشنا شوید + ویدیو
منتخبین دومین جایزه چراغ همزمان با شب یلدا با قرائت بیانیه هیئت داوران این جایزه در سه بخش معرفی شدند. براساس این بیانیه، جایزه «یک عمر ترویج علم» به استاد محمدرضا صیاد برای توسعه و ترویج فعالیتهای رصدی رویت هلال ماه، جایزه «دانشمند مروج علم» به دکتر بهرام مبشر، کیهانشناس، برای توسعه درک ما از جهان هستی و جایزه «مروج علم سال ۹۶» به نفیسه نعیمیپور، فعال در حوزه ترویج علم، اعطا خواهد شد.
دکتر محمدرضا نوروزی: ترویج علم ایران نیازمند حمایت و تشویقی موثر است
در آستانه برگزاری مراسم اعطای دومین جایزه ترویج علم چراغ گفتگویی با دکتر محمدرضا نوروزی، یکی از بانیان این جایزه داشتیم و در خصوص اهداف و برنامههای این جایزه و تاثیرات اجتماعی چنین جوایزی سوالاتی از ایشان پرسیدهایم که در این مطلب میتوانید شرح این گفتگو را مطالعه کنید.
جایزه ترویج علم سال ۱۳۹۶ به چه کسانی رسید؟ + عکس
در ادامه برنامههای هفته ترویج علم، مراسم هجدهمین دوره جایزه ترویج علم، بعدازظهر پنجشنبه ۲۵ آبانماه ۱۳۹۶، با حضور اساتید دانشگاه و مروجان علم در تالار اجتماعات باغ کتاب تهران برگزار شد. هیئتمدیره انجمن ترویج علم ایران با تشکر از هیئت داوران که زحمت بررسی و ارزیابی پرونده داوطلبان دریافت جایزه ترویج علم را بر عهده داشتند و براساس نظر این هیئت جوایز هجدهمین دوره جایزه ترویج علم ایران در سال ۱۳۹۶ را به برگزیدگان اهدا کرد.
علم در خدمت صلح و توسعه
هفته دوم نوامبر (هفته سوم آبان) با دو مناسبت مرتبط با علم و ضرورت ترویج آن گره خورده است. نخست، روز جهانی علم در خدمت صلح و توسعه (World Science Day for Peace and Development) که هرساله در روز ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان) گرامی داشته میشود. در این روز که اولین بار در سال ۲۰۰۲ و به همت سازمان علمی و فرهنگی ملل متحد (یونسکو) برگزار شد، بر اهمیت نقش علم در جامعه و نیاز برای تعامل با جامعه و مردم در مورد موضوعات علمی روزمره تاکید میشود.
برخورد نزدیک با شگفتیهای دنیای علم در «میدان اکتشافالدوله»
«میدان اکتشاف الدوله»، به همان اندازه که از نامش بر میآید، جای عجیب و شگفتآوری است. در این آزمایشگاه دوستداشتنی – که آدم را به یاد آزمایشگاه پروفسور بالتازار میاندازد!- آزمایشگران با انجام آزمایشهایی سرگرمکننده تلاش میکنند تا با روندی جذاب مخاطبان را با مفاهیم علمی آشناتر کنند.