۳۵۰ سال قبل از میلاد درست زمانی که ارخوطس ریاضیدان یونانی، موفق به ساخت پرنده مکانیکی شد که با استفاده از بخار حرکت میکرد، اولین ربات اختراع شد. این اولین تلاش انسان برای ساخت ابزار اتوماتیک بود. بخش عمده کارها در رباتیک، در قرن بیستم صورت پذیرفت که هم در داستان و هم در زندگی واقعی به سرانجام رسید.
در ایکرام ۲۰۱۷ با رباتهای گوناگون آشنا شوید
کنفرانس بینالمللی رباتیک و مکاترونیک تهران (ایکرام) از مهمترین رویدادهای علمی آموزشی حوزه رباتیک و مکاترونیک در سطح بینالمللی است که توسط انجمن رباتیک ایران با همکاری دیگر انجمنهای علمی از جمله انجمن مکاترونیک ایران در دانشگاه امیرکبیر برگزار خواهد شد.
رقابت هوشهای مصنوعی به زمین فوتبال کشید!
نخستین دوره از سری مسابقات لیگ شبیهساز دوبعدی فوتبال به مدت دو روز در مهرماه سال جاری به میزبانی دانشگاه خواجه نصیر برگزار میشود. تمرکز این لیگ بر روی بخش نرمافزار، بستر مناسبی را برای پیادهسازی الگوریتمهای هوش مصنوعی، سیستمهای چند عامله، یادگیری ژرف و… فراهم میآورد، ازاینرو فرصت بسیار خوبی برای چالش شرکتکنندگان در زمینههای مختلف هوش مصنوعی است.
روبوتی که میخواست نویسنده باشد و سیزده داستان دیگر
کتاب «آخرین جواب» مجموعهای از داستانهای کوتاه علمیتخیلی نوشته آیزاک آسیموف است. داستانهایی که هر کدام خواننده را به دنیایی متفاوت دعوت میکند. دنیایی که قانونها و مناسباتی متفاوت در آن بر قرار است. آسیموف، پردهها را از پیش چشم ذهن خواننده بر میدارد و مرزهای خیالش را فراتر میبرد.
پنج ربات بهیادماندنی در عالم سینما
رباتها یکی از جذابیتهای سینمای علمیتخیلی هستند. شخصیتپردازی برای رباتها در برخی از فیلمها چنان با قدرت انجام شده است که کنشها، تصمیمات و حتی عواطف این مخلوق دستِ بشر، ذهن مخاطب را حسابی به خود مشغول میکند. مجله بیبیسی نالج در مطلبی به معرفی پنج ربات به یادماندنی در داستانها و فیلمهای علمیتخیلی پرداخته است.
آسیموف در هزارتوی خاطرات
ایزاک آسیموف یکی از سه نویسنده بزرگ دوران طلایی علمیتخیلی و همچنین یک متفکر میانرشتهای بسیار موثر در زمان خودش بود. ایزاک آسیموف، یکی از پدران ژانر علمیتخیلی و همچنین یکی از نیرومندترین و پرخوانندهترین نویسندگان تاریخ، با بیش از ۵۰۰ کتاب است.