همیشه پای «تفاوت‌های فردی» در میان است!

همیشه پای «تفاوت‌های فردی» در میان است!

«تفاوت‌های فردی» از آن دست موضوعاتی است که مورد مطالعه بسیاری قرار گرفته است، تا اندازه‌ای که علاوه بر روان‌شناسان، پژوهشگران سایر علوم هم به بررسی این موضوع پرداخته‌اند. یکی از افرادی که نقش بارزی در پیشرفت روانشناسی تفاوت‌های فردی دارد، بسل، ستاره‌شناس آلمانی است.

«هنر شفاف اندیشیدن» از زاویه نگاه عادل فردوسی‌پور

«هنر شفاف اندیشیدن» از زاویه نگاه عادل فردوسی‌پور

کتاب هنر شفاف اندیشیدن، اثری ارزشمند از رولف دوبلی در حوزه مهارت‌های فردی و کسب‌وکار است. نسخه فارسی این کتاب با استقبال چشمگیری همراه شده و چاپ سی‌ونهم را تجربه کرده است. عادل فردوسی‌پور، کارشناس برجسته فوتبال که از فعالان حوزه تالیف و ترجمه هم به شمار می‌رود،‌ مقدمه‌ای خواندنی درباره این کتاب نوشته است.

چطور بودم مامان؟

چطور بودم مامان؟

کتاب مامان و معنی زندگی یک درسنامه روانپزشکی، روان‌درمانی، اخلاق، آموزش و شناخت همه ابعاد وجودی ـ یعنی چهار بعد بیولوژیک، روانی، اجتماعی و معنوی – انسان است و شالوده رویکرد نوین روانپزشکی‌ست. اروین د. یالوم (نویسنده کتاب معروف وقتی نیچه گریست) در کتاب «مامان و معنی زندگی» کوشیده است تا هم آموزگار باشد و هم یک قصه‌گو تا رسالت آموزگاری خود را از طریق مباحث غیرمستقیم در قالب شش داستان به انجام برساند.

کم‌رو یا جسور؛ شادمان یا غمگین؟

کم‌رو یا جسور؛ شادمان یا غمگین؟

«کتاب شما با کدام خلق‌و‌خو پا به دنیا نهاده‌اید؟» در ابتدا چهار خلق‌و‌خوی اصلی را معرفی می‌کند؛ سپس به بررسی چندویژگی رفتاری در انسان‌ها می‌پردازد و در ادامه سه نوع سطح زندگی خوش، خوب و معنادار را شرح می‌دهد. اگر شما به دنبال پاسخ این سوالات می‌گردید و تا کنون مطالعات متمرکزی روی مباحث روان‌شناسی نداشته‌اید، مطالعه این کتاب می‌تواند پیشنهاد خوبی برای شما باشد.

علوم‌شناختی؛ تلاش برای فهم ساختار شگفت‌انگیز مغز

علوم‌شناختی؛ تلاش برای فهم ساختار شگفت‌انگیز مغز

علوم شناختی یکی از چهار فناوری است که در آینده کیفیت و رفاه بشری را تحت تاثیر قرار می‌دهد. فناوری نانو (Nanotechnology)، زیست‌فناوری (Biotechnology)، فناوری اطلاعات (Information Technology) و علوم شناختی (Cognitive science) مجموعه دانش‌های همگرا را که به اختصار NBIC نامیده می‌شوند، تشکیل می‌دهند.

خشم بی‌هیاهو

خشم بی‌هیاهو

بگذارید اول جانِ کلام را بگویم؛ هر فرد سالمی باید بتواند تمام هیجان‌ها را تجربه کند؛ حتی «خشم». پس ما باید بجای فرار از خشم، فروخوردن آن یا بروز آن با رفتارهایی نظیر پرخاشگری به فکر راه‌های سازنده‌ای برای مدیریت آن باشیم. اما چطور؟ کتاب «مدیریت خشم» پاسخی روشن و قابل فهم به این سوال داده است.

یوگا با رنگ‌ها؛ معجزه مداد‌های رنگی

یوگا با رنگ‌ها؛ معجزه مداد‌های رنگی

بسیاری از ما به استرس، نگرانی‌های بی‌پایان، افکار منفی و از این دست حالات روحی و روانی نامطلوب دچار هستیم. درست است که برخی از این مسائل ناشی از نوع زندگی امروزی است اما راهکارهایی هم برای رهایی از آن‌‌ها یا کنترل اثرات منفی‌شان وجود دارد. یکی از این راهکار‌‌ها که شاید کمتر برای ما آشنا باشد، یوگا با رنگ‌ها است.

خودت را بشناس!

خودت را بشناس!

تجربه یک زندگی خوب و موفق، نیازمند کسب مهارت‌های فردی و توانایی‌های گوناگونی است. «خودآگاهی» یکی از اصلی‌ترین این مهارت‌ها است. اما مهارت خودآگاهی چیست؟ «من کیستم؟» انسان همواره در جستجوی پاسخ به این پرسش است. بیشتر اطلاعاتی که در فعالیت‌های روزانه مورد استفاده ما قرار می‌گیرند، مربوط به «خود» است.

بیست‌و‌چهار پله برای پیوستن به جمع «خوش‌اندام‌ها»

بیست‌و‌چهار پله برای پیوستن به جمع «خوش‌اندام‌ها»

«اضافه وزن» مشکلی فراگیر است که برای برخی افراد تبدیل به مهم‌ترین مسئله زندگی‌شان شده و حتی پای آنها را به اتاق جراحی هم باز کرده است! اما همین مشکل به ظاهر پیچیده، راه حلی ساده دارد: «به اندازه خوردن»؛ البته نه به زور قرص و دارو و رژیم‌های سخت غذایی، بلکه با اصلاح طرز تفکر.

هوش هیجانی در زندگی روزمره

هوش هیجانی در زندگی روزمره

در سال‌های اخیر بسیار شنیده‌ایم که بخش کوچکی از موفقیت افراد بزرگ مرهون هوش شناختی آنها و بخش بزرگتر آن به دلیل توانایی بالای مدیریت هیجان یا به عبارتی «هوشمندی هیجانی» آنها است. معدود زمینه‌هایی در روانشناسی هستند که به اندازه هوش هیجانی علاقمندی عمومی را برانگیخته باشند.