نیاز انسان به انرژی روزبهروز افزایش مییابد به همین خاطر است که پژوهشگران همواره به دنبال تأمین انرژی از منابع مختلف تجدیدپذیر هستند. یکی از این منابع که طی ۲۰ سال اخیر، از آن استفاده شده، انرژی خورشیدی است. خورشید در هر ثانیه حدود ۱۰۰۰ ژول انرژی به هر متر مربع از سطح زمین منتقل میکند که با جمعآوری کردن آن میتوان انرژی مورد نیاز برای کارهای مختلفی را تأمین کرد.
همه برتریهای «لایفای» به «وایفای»
حتما بارها استفاده از فناوری وایفای را تجربه کردهاید، حالا وقت آن رسیده که با لایفای آشنا شوید! تکنولوژی تازهای که هنوز دوران طفولیت خود را طی میکند اما ممکن است روزی نحوه استفاده ما از اینترنت را دگرگون کند. لایفای به مراتب از وایفای سریعتر است و مصرف انرژی کمتری هم دارد و به صورت بالقوه سطح ایمنی بالاتری در قیاس با وایفای دارد.
«رایانههای کوانتومی» زندگی ما را دگرگون میکنند
رایانههایی که از رایانش کوانتومی استفاده میکنند، با عنوان «رایانه کوانتومی» شناخته میشوند. این رایانهها با رایانههای فعلی که با ترانزیستور کار میکنند، تفاوت عمدهای دارند .رایانه کوانتومی با بهرهگیری از قوانین فیزیک کوانتوم عملیات پردازش و ذخیرهسازی دادهها را انجام میدهد. مشابه با رایانش فعلی که در آن از اصطلاح بیت بهعنوان یکای اندازهگیری داده استفاده میشود، در رایانش کوانتومی هم اصطلاحی با نام Qubit یا Quantum Bit وجود دارد.
باتریهای یون-لیتیومی؛ محبوبِ خطرناک!
سالهاست که پژوهشگران روی باتریها مشغول به کار هستند تا فناوریهای بهتری پیدا کنند. امروزه گوشیها و تبلتها از تمام جنبهها پیشرفت کردهاند و به نوعی به یک رایانه کوچک با امکانات اضافی مثل دوربین و جیپیاس و… تبدیل شدهاند. یکی از بخشهایی که به نظر میرسد از قافلهی پیشرفت جا مانده، باتری است.
این یک رویا نیست…
امروزه، اینترنت را بیش از آنکه بتوان اینترنتِ رایانهها دانست، باید اینترنت اشیا نامید. با اجرای این شیوه محیط پیرامون بشر به چیزی شبیه آنچه در فیلمها و داستانهای تخیلی است، نزدیک میشود برای مثال یک جارو برقی را تصور کنید که بتواند در زمان مشخصی فعال شده، محل تعیین شده از قبل را نظافت کرده و سپس خاموش شود!
برگزاری جایزه زیست ایران همزمان با نمایشگاه زیستفناوری
ستاد توسعه زیستفناوری بهمنظور فراهم نمودن فضای تبادل اطلاعات و تکنولوژی، ایجاد روحیه رقابت سالم و توسعهگرا میان فعالان حوزه زیستفناوری کشور، هدایت فعالیتها به سوی اولویتهای کشور از سال ۱۳۸۹ اقدام به برگزاری «نمایشگاه زیستفناوری ایران» بهصورت هر دو سال یکبار نموده است که چهارمین دوره این نمایشگاه ۲۷ الی ۲۹ شهریورماه ۱۳۹۶ پیشرو برگزار میشود.
غذای خود را پرینت کنید!
چاپ غذاهای معمولی توسط چاپگر سهبعدی اندکی به طول میانجامد اما به نظر میرسد مزایایی که دارد از معایبش بسیار کمتر باشند. از جمله مزایای خاص این دستگاه آن است که فرد میتواند درخواست چاپ یک غذا را از راه دور و از طریق تلفن همراهش بدهد. شما میتوانید تنها غذا را به صورت نپخته آماده داشته باشید و با دادن دستور پخت پیش از رسیدن به منزل غذا را برای خوردن آماده کنید.
علومشناختی؛ تلاش برای فهم ساختار شگفتانگیز مغز
علوم شناختی یکی از چهار فناوری است که در آینده کیفیت و رفاه بشری را تحت تاثیر قرار میدهد. فناوری نانو (Nanotechnology)، زیستفناوری (Biotechnology)، فناوری اطلاعات (Information Technology) و علوم شناختی (Cognitive science) مجموعه دانشهای همگرا را که به اختصار NBIC نامیده میشوند، تشکیل میدهند.
این یک مسابقه کتابخوانی فناورانه است!
نشر سدید با همکاری فروشگاه اینترنتی واوک مسابقه سراسری کتابخوانی «داستان نانوتافته» را برگزار میکند. این مسابقه با هدف انتقال تجریبات موفق در زمینه تجاریسازی دستاوردهای پژوهشی و بهرهگیری از ظرفیت کتاب و کتابخوانی در راستای ترویج مفاهیم اقتصاد دانشبنیان در کشور، به اجرا درآمده است.
تمرکز کنید؛ گل بزنید!
یک شرکت تولیدکننده کنسولهای بازی کامپیوتری، با استفاده از فناوری دریافت و پردازش اطلاعات EEG مغز، اقدام به ارائه یک بازی کرده که در آن فرد با تمرکز و بدون نیاز به تماس فیزیکی با کنسول بازی میکند! بازی که این رابط برای آن ساخته شده نوع رقابت با توپ است که هر یک از طرفین بازی تلاش میکنند تا توپ را وارد زمین طرف مقابل کنند یا توپ را به داخل دروازه وارد کند.